We introduceren een nieuwe pastasoort in ons assortiment. Een pastasoort met een lange en erg bijzondere geschiedenis die te maken heeft met de Tweede Wereld Oorlog. 

Gisteren maakten we al bekend dat we gingen stoppen met de pastasoort Farfalle. In datzelfde blog kondigden we aan dat we een nieuwe bijzondere pastasoort zouden introduceren. Dat doen we vandaag en dit is onze nieuwe bijzondere pasta met een mooie geschiedenis die terug gaat naar de Tweede Wereld Oorlog.

Over de pasta 
We introduceren de pastasoort Mafalde Corte. Een elegante vorm met gekrulde randen dat doet denken aan het kostbare kant op een bruidsjurk. Dankzij de traditionele productieprocedure en de gekartelde rand behoudt de Mafalde Corte een perfecte al dente consistentie. Een smaakvolle combinatie met vrijwel elke saus dus.

Geschiedenis
Zoals je wellicht al eens gelezen hebt bestaat ons assortiment van pasta’s uit een pasta-merk die vroeger alleen het koningshuis van Italië at en de superrijken. Niet alleen is onze pasta koninklijk, onze nieuwe pastasoort is zelfs vernoemd naar een prinses die een heldin bleek te zijn in de Tweede Wereld Oorlog.

De pastavorm was officieel bekend als Fettucine Ricce of Reginette, later is de naam veranderd naar Mafalda, vernoemd naar Princes Mafalda van Savoy. De prinses werd er tijdens de Tweede Wereld oorlog van verdacht tegen Hitler te werken en overleed in gevangenschap. Na de oorlog werd Mafalda op verschillende manieren herdacht. Eén van de manieren was het vernoemen van deze elegante pasta naar haar.

Wil je de bijzondere pastasoort Mafalde Corte combineren met je favoriete saus? Dat kan vanaf vandaag. Ga naar de samenstel pagina en stel je favoriete gerecht samen.

Eet smakelijk.