In 1955 werd de tosti Hawaï geïntroduceerd in Duitsland, in de jaren 60 werd de Pizza Hawaï geïntroduceerd in Canada en vandaag introduceert Helpman’s Pasta’s Pasta Hawaï in Groningen, Nederland! 

 

Wij brainstormen regelmatig over het introduceren van nieuwe smaken. Tijdens zo een brainstormsessie stelden we ons de vraag: “Wat is nou een pizza wat geliefd is maar nog niet als pasta wordt aangeboden in menukaarten van restaurants”. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er veel mensen zijn die gek zijn op pizza Hawaï maar dat niemand deze smaak verwerkt in pasta. Dus besloten we om het zelf te gaan doen. 

 

De Pizza Hawaï werd in de jaren 60 geïntroduceerd door de Griek Sam Panopoulos, die geëmigreerd was naar Canada en met zijn twee broers een restaurant runde. De Pizza Hawaï is geïnspireerd, en vernoemd, naar de staat Hawaï in Amerika.

 

In Duitsland kennen ze de tosti Hawaï, die eerder dan de Pizza Hawaï (in 1955) werd geïntroduceerd door een Duitse TV kok. Dat was Clemens Wilmenrod of mogelijk Hans Karl Adam, daar is geen duidelijkheid over. Wel duidelijk is dat zowel de tosti Hawaï als de Pizza Hawaï grote liefhebbers hebben maar ook grote haters.

 

Inmiddels is het september 2018 en introduceren wij, vanuit Helpman’s Pasta’s, voor het eerst de Pasta Hawaï en zetten we de trend van de geschiedenis voort!

Zoals ook bij de Pizza, en bij de tosti, wordt de pasta Hawaï bereid met ham en verse stukjes ananas in tomatensaus. Je kan het combineren met je favoriete pastasoort en kunt er zelfs ingrediënten bij toevoegen die jou lekker lijken erbij.

 

Schrijven we hiermee geschiedenis? Dat weten we niet. Wat we wel weten is dat het gezonder is dan de pizza maar wel dezelfde smaak heeft, dat het heerlijk zoet is en dat je hiermee het zomerse gevoel ook in de winter vast kunt houden.

 

Geniet ervan en eet smakelijk.

 

Bestel hier je Pasta Hawaï