De introductie van onze pasta frikandel speciaal heeft heel wat los gemaakt. Honderden reacties, zowel positief als negatief, stroomden binnen. Niet alleen in Groningen maar ook op andere plekken in het land. Er werden zelfs clubhouse rooms opgericht gewijd aan deze speciale pastagerecht.

Maar hoe maken wij deze bijzondere pastagerecht? Dat gaan we je in deze blog vertellen. 

Bij het bedenken van de saus en de combinatie vonden wij het belangrijk dat je ook echt de frikandel speciaal ervaring en smaak zou beleven. Maar ook de ervaring van een pastagerecht. Dus moesten wij een manier vinden om er een echt pastagerecht van te maken zonder de beleving van beide aan te tasten. 

In Nederland vinden we dat een pastagerecht genoeg saus moet bevatten. Dat was al één regel die we in acht moesten nemen om de ervaring van een pastagerecht te waarborgen. De meest logische keus was dan tomatensaus als basis met stukjes frikandellen erin. Toen we onszelf de vraag stelden wat exact de ervaring van een frikandel speciaal was, de smaakmaker ervan, trokken we de conclusie dat het de mayonaise, curry en rouwe uitjes erbovenop toch echt het verschil maakten. 

Hoe raar we het eerst ook vonden, we trokken de conclusie dat we de mayonaise, curry en rouwe uitjes ook bij dit pastagerecht pas aan het einde erop zouden doen. Geen kaas boven op je pasta als ie klaar is maar een speciaal saus. Toen we na het bedenken ervan de keuken indoken om het te maken en te proeven, waren we na één hap er al van overtuigd: het smaakte precies hoe het zou moeten smaken! Dit is hoe de pasta frikandel speciaal gemaakt moest worden!!

Hoe gek het ook klinkt, hoe raar het er ook uit ziet, hoe ongewoon het ook is: het is een lekkere combinatie en een typische voorbeeld van “Don’t judge a book by its cover”.