Afgelopen tijd hebben we onze vaste klanten en volgers een beetje meegenomen in de zoektocht, voorbereidingen en verbouwing van onze tweede vestiging.

Inmiddels is onze kersverse vestiging geopend. Op vrijdag 25 februari hielden we een openingsfeestje en konden Assenaars de 2e pasta gratis afhalen. Vanaf zaterdag 26 februari begonnen we te bezorgen in Assen. Wat er sinds die zaterdag gebeurde, konden we niet voorspellen!

Té druk
Op onze eerste dag van bezorging was het zo druk dat we om 17:57 uur de winkel moesten sluiten. We konden het aantal orders niet aan en de wachttijd was 2,5 uur. Op zondag besloten we om enkele postcodes te sluiten. Het ging wat beter en de wachttijd daalde naar 1,5 uur, wat ook veeeeeel te lang is. Hoewel we in Groningen 80% van de tijd binnen 30 minuten bezorgen lukt dat ons in Assen helaas nog niet! We zitten nu gemiddeld op 50 tot 70 minuten gemiddelde bezorgtijd. We willen graag naar maximaal 40 minuten bezorgtijd.

Het heeft vooral twee redenen.

Verbeteren van processen
Het eerste is het verbeteren van processen. Assen is Groningen niet. Dus dat betekent dat we het bestaande proces en ervaring opnieuw moeten indelen en structureren. Het is voor het eerst dat we uitbreiden, we zijn nog aan het ontdekken en aan het leren. We gaan dan ook al onze ervaringen en kennis inzetten om onszelf aan te passen aan de nieuwe omgeving. Deze processoren gaan we de komende weken verbeteren zodat we sneller je pastagerecht kunnen bezorgen.

Te kort aan collega’s
De tweede belangrijke reden is dat we nog tekort aan handen hebben. We zijn de komende tijd, door gebrek aan collega’s, enkel donderdag t/m zondag van 16:00 tot 21:30 uur geopend. Zodra we voldoende collega’s hebben zullen we 7 dagen in de week open gaan én zullen we een stuk sneller zijn! We komen momenteel vooral handen tekort in de keuken.

We hopen dat Assen het geduld met ons heeft. De komende tijd gaan we onze systemen en processen verbeteren om 3 tot 5 keer sneller te worden. De lange wachttijd is dus niet blijvend.

We kijken uit naar de toekomst in Assen!

Plaats een reactie