Helpman’s Pasta’s heeft een deal gesloten met het moederbedrijf van Galbani, President Professional en Leerdammer. Je kent deze merken vooral als A-merken in de supermarkt. Het gaat op jaarbasis om het leveren van duizenden liters Kookroom van President Professional en honderden kilo’s kaasproducten van Galbani.

Februari 2023 begonnen de partijen met elkaar te praten. Tot en met eind maart werd er onderhandeld met elkaar. In april werd de deal definitief gemaakt door een bezoek van de oprichter van Helpman’s Pasta’s aan het Nederlands kantoor van de merken, zoals te zien is in de foto hierboven. In mei werd voor de eerste keer geleverd in Groningen. 

Enkel groothandels 
De kaas-en-room merken leveren enkel aan groothandels. Dat ze aan Helpman’s Pasta’s direct gaan leveren is een uitzonderlijke situatie en een belangrijke stap voor Helpman’s Pasta’s.

“Deze deal is inmiddels de tweede belangrijke deal in aanloop naar de voorbereidingen voor de toekomst die we voor ogen hebben en de stap die we volgend jaar willen maken. Maar ook de consistentie en de kwaliteit die we willen bieden aan onze klanten” zegt Arakel, de directeur van het bedrijf.

Kwaliteit & prijs
“Door de groothandels in de keten van ons inkoop ertussen weg te halen kunnen we voor betere prijzen inkopen. Dat betekent vooral twee dingen: we kunnen sneller gezonde marges maken en we kunnen scherp blijven met onze prijzen naar consumenten toe’ legt Arakel uit.

Door deze deal te sluiten belooft Helpman’s Pasta’s ook een betere product aan haar klanten voor dezelfde prijs. 

“We gebruikten soms b-merken om de kosten laag te houden. Maar nu gaan we over naar a-merken en de klant zal het niet in de prijs merken. Ze blijven hetzelfde betalen maar krijgen kwalitatief een beter product dan dat ze al kregen” vertelt Arakel. 

De samenwerking is inmiddels opgestart en in volle gang. 

Plaats een reactie