Voiello pasta’s – ALLEEN HET BESTE VAN HET BESTE

Het verhaal van het Italiaanse pastamerk Voiello begint in 1839, wanneer de Zwitserse engineer August Vanvittel in Napels meewerkt aan de spoorlijn en verliefd wordt op de dochter van een Napolitaanse pastamaker. De kleinzoon van dit paar is Giovanni Voiello. Hij bouwt in 1879 samen met zijn vader de eerste Voiello pastafabriek waarin de Zwitserse engineering en Napolitaanse passie van zijn grootouders samenkomt.

Door de hoge kwaliteit van de pasta geniet vooral de koninklijke familie en de rijkere bevolking van Napels in eerste instantie van de creaties uit de Voiello- pastafabriek. Dit verandert als de fabricatie wordt gemoderniseerd en de productie stijgt. Voiello is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire pastamerken in Italië, waarbij het motto van oprichter Giovanni onveranderd is gebleven: ga altijd voor ‘het beste van het beste’. De kwaliteit van de Voiello pasta wordt gewaarborgd door de zorgvuldige selectie van de grondstoffen. Alle pasta wordt gemaakt van Grano Aureo (‘gouden graan’) en 100 procent Italiaanse ingrediënten. Vervolgens wordt de pasta langzaam gedroogd in de Napolitaanse zon en wind. Het eiwitgehalte en de sterkte van de gluten maakt de pasta’s van Voiello van absolute topkwaliteit!

Pasta en saus, creëer de perfecte combinatie
Pasta is verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten. Er worden meer dan 300 verschillende vormen gebruikt om pasta te maken. Niet gek als u bedenkt dat men in Italië niet elke saus bij een willekeurige pasta eet. De juiste pasta bij een saus maakt immers een groot verschil in smaakbeleving. Maar wat is de optimale match? De stevige, dikkere pastasoorten, zoals de Fusilli, wordt gegeten bij een stevige of grove saus. Ook de holle pastasoorten zoals Penne passen hier goed bij. De saus wordt opgenomen
in de holte of ribbels van deze pastavormen. Een dunne, elegante saus combineert juist optimaal met een dunne elegante pasta; zoals de Trenette of de Spaghetti. Deze pasta smaakt ook uitstekend met een eenvoudige dressing op basis van olijfolie.